Categories
dia a dia formació i educació opinió

Aprenentatge basat en jocs i gamificació a la docència: taller per a 50 docents de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona

Chrsitan Negre: Aprenentatge basat en jocs i gamificació a la docència a la UPF
Fotografia d’Ingrid Sabaté o de Vanessa Soria

Darrerament estic fent formacions a altres docents. Fins i tot, he hagut de dir que no a algunes. Sembla que la cosa interessa. El passat gener vaig organitzar un taller de 3 hores d’introducció a la Ludificació i l’Aprenentatge Basat en Jocs per a 50 docents de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.  La comunicació amb les responsables del Clik, el Centre per a la Innovació en Aprenentatge i el Coneixement, va ser extraordinàriament fluida i eficaç. No sempre és així. M’agradaria agrair, abans de res,  la seva professionalitat.

Després de la xerrada de rigor: L’escola del segle 21 i la gamificació que podeu consultar i fins i tot escoltar en àudio just aquí sobre, on els vaig intentar establir un marc de referència i explicar la diferència entre l’Aprenentatge Basat en Jocs i la ludificació a partir d’un parell de dinàmiques de grup, vam entrar profundament en matèria via un breakout.

Era la primera vegada que dissenyava un breakout cooperatiu per a 50 persones. Vaig introduir rols, responsabilitats i algunes mecàniques per fomentar la participació i la comunicació entre els participants (teniu enllaçat un breu àudio de la presentació).

Material per un breakout cooperatiu dissenyat per 50 docents
Material per un breakout cooperatiu dissenyat per 50 docents

Com acostuma a passar, durant la coavaluació posterior de l’experiència, vam detectar alguns aspectes de millora, cosa que sempre agraeixo per seguir millorant. Treballar amb professionals de la docència, acostumats a observar i valorar, fa que aquesta part sempre sigui molt productiva.

Si us interessa saber alguna cosa més sobre breakouts poder consultar La Guia Definitiva per crear el teu #breakout o #escaperoom educatiu.

Recordatori del taller que aconseguien un cop superat el #breakoutEDU
Recordatori del taller que aconseguien un cop superat el #breakoutEDU

Articles Relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.