Categories
formació i educació opinió

“Ensenyament i aprenentatge amb suport de IA”: les valoracions dels primers participants

Fa uns quants anys que, al final de les formacions que faig, utilitzo un senzill formulari de valoració totalment anònim per detectar aspectes de millora. Acostumen a haver-hi dues preguntes obligatòries de resposta tancada i dues d’obertes opcionals.

He estat les darreres setmanes preparant una formació molt pràctica de 10 hores sobre:  “Ensenyament i aprenentatge amb suport de IA“.

El grup estava format per 27 participants que van fer dues sessions de 5 hores. L’estiu permet per aquestes formacions més relaxades sense les emnergències habituals del curs acadèmic.

Per a fer-lo, he fet un recull d’algunes de les millors pràctiques d’aquest darrer any de recerca i exploració, pràctiques que he portat a l’aula i que altres docents també han portat a les seves aules, algunes ja les tens disponibles aquí des de fa temps. No tracta de fer llistes de webs o eines, ni d’abordar conceptes teòrics, es tracta de, des de la didàctica, com emprar les eines per fomentar l’aprenentatge.

El 100% dels participants recomanen la formació a altres docents i consideren que l’opció que més representa la seva experiència ha sigut la següent: “He descobert diversos aspectes per millorar la meva pràctica docent i m’ha generat interès per seguir descobrint com integrar la IA en la meva pràctica docent.”

Afegeixo alguns dels comentaris a la pregunta: “Com a docent, què és el més interessant que has après en aquesta formació?”

 • Les aplicacions pràctiques enfocades a casos reals
 • La posibilitat d’ensenyar a ser crítitcs als meus alumnes.
 • La varietat de recursos que fan servir IA. També com establir un bon diàleg (almenys, intentar-ho) amb un xatbot
 • Moltes eines per utilitzar a classe i en diferents àmbits (ciències, ViP, llengües…)
 • Eines molt útils per fer servir amb els alumnes i per agilitzar la tasca docent en la creació de materials. També com agafar idees per crear situacions d’aprenentatge.
 • He entès una mica més qué és la IA, quins usos pot tenir, com cal “domar a la bèstia” i totes les aplicacions que té pel meu dia a dia laboral. M’emporto moltes eines que utilitzaré i m’ajudaran a fer sessions més atractives i a vegades a facilitar-me les coses.
 • De fet tot, però potser el tema rúbriques i tests

Afegeixo alguns dels comentaris a la pregunta: “Com a docent, creus que hi ha alguna cosa que en Christian podria haver fet millor?”

 • No. Un workshop genial de principi a fi.
 • Ho ha fet molt bé. 10 sobre 10
 • M’ha encantat tot, està perfecte
 • Per a mi, ha estat excel.lent!! CONGRATS!!!
 • Molt proper i clar en les seves exposicions
 • Donar eines per a mestres d’infantil o CI
 • L’inici de dimarts potser un pèl més curta tenint en compte la quantitat de coses que hi ha per explorar. No tinc clar on posar altres eines que coneixem, poso aquí: consensus (per cerca d’evidència científica)
 • Res. Ha estat fantàstica la teva actitud i naturalitat. Com has transmès els teus coneixements i ens ho has posat fàcil sempre pendent de que fos interessant i productiu per nosaltres. GRÀCIES! Un gran formador!
 • venir-se al meu cole i així poder continuar aprenent.

Per acabar, un agraïment especial per en Miquel Amor, cap de Formació de Jesuïtes Educació, per la confiança i l’excel·lent atenció en tot el procés.

PD: mentre redactava aquesta entrada he recordat la primera vegada que vaig fer un unboxing de la valoració en directe d’una formació, va ser l’any 2018 de l’estimat #gamificurs, el primer curs sobre Aprenenentatge Basat en Joc i Ludificació que es va fer a tot l’estat espanyol que vam fer amb en Natxo Maté per l’ICE de la UB.

Articles Relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.