Categories
dia a dia formació i educació opinió

Com funciona un “Mystery Location”? Activitat competencial de descoberta geogràfica en equips

En el vídeo, alumnes de 4t d’ESP  acaben la partida creant un grup de Instagram per seguir la conversa.

En el vídeo, alumnes de sisè A intentant descobrir per videoconferència on estaven els alumnes amb qui parlaven…

Feia temps, que tenia ganes de provar un Mystery Location. En aquest joc, dues classes de procedència desconeguda es connecten per vídeo conferència i alternativament, plantegen preguntes que només poden contestar-se amb un si o un no. Objectiu: descobrir a quina ciutat del món està cada grup classe. Abans cal que el docent/responsable trobi una classe amb qui jugar. La nostra primera partida la vaig fer amb una escola de Forest City, ciutat de l’estat de Iowa dels Estats Units d’Amèrica amb qui vaig contactar a través d’una comunitat de Google Plus. Com podreu imaginar, l’anglès és la llengua imperant en connexions internacionals.

[Alguns docents hem iniciat una petita comunitat a Facebook de docents que volen participar en un Mystery Location.]

A data 2023 el grup de Facebook que millor funciona per trobar altres classes per jugar arreu del món és aquest.

Una vídeo conferència amb 30 alumnes?! Poc operatiu! Prenent com punt de partida la descripció de rols per a fer un Mystery Location de la Jo-Ann Fox,  el grup classe s’organitza en petits grups que s’encarreguen de diverses responsabilitats. Aquest són els 10 rols que he estat usant jo:

  1. Greeters (1 o 2 alumnes): donen la benvinguda cordialment, pregunten si estan preparats per la partida. Cal anar en compte per no donar informació rellevant a l’altre equip i donar pistes sobre la nostra procedència!
  2. Communicators (de 2 a 4 alumnes en torns): encarregats de formular les preguntes per videoconferència: “Do you live in North America?” “Do you border the Atlantic Ocean?” “Are you landlocked?”
  3. Think Tank (de 4 a 8 alumnes): amb l’ajuda de Internet són el cervell de la partida, reben tota la informació de la resta del grups i passen les preguntes als Communicators. Gestionen el progrés de la partida.
  4. Geographers (de 4 a 8 alumnes): amb l’ajuda d’atles i Google Maps, són els responsables d’anar delimitant la zona de recerca. Un cop definit el continent, cal anar tancant progressivament la localització. Van proposant idees al Think Tank.
  5. Runners (1 o 2 alumnes): es mouen entre grups transportant missatges rellevants o atenent a les necessitats dels grups.
  6. Questions & Answers Team (2 a 4 alumnes): mantenen un registre de les preguntes i respostes de les dues classes.
  7. Videographer (1 o 2 alumnes): enregistren en vídeo l’activitat.
  8. Photographer (1 o 2 alumnes): fan fotografies de l’activitat. Podeu veure algunes de les fotografies fetes pels alumnes en aquesta galeria
  9. Sharer (1 o 2 alumnes): un cop les classes han descobert les ciutats, llegeixen un text amb informació rellevant de cada classe. Abans, amb l’ajuda de la mestra d’anglès, la Laura Masvidal, tot el grup classe va preparar conjuntament aquest text a partir de les seves aportacions.
  10. Closer: s’acomiada de l’activitat cordialment donant les gràcies per participar a l’altre equip.

Si esteu interessats en provar-ho, deixeu un comentari o poseu-vos en contacte amb mi. Segur que trobarem l’ocasió per provar-ho plegats!

Heu vist els dos vídeos de sisè? Quines diferències hi veieu? Un dels dos ho va solucionar molt més ràpid que l’altre… Sabeu perquè?

Articles Relacionats:

5 respostes a “Com funciona un “Mystery Location”? Activitat competencial de descoberta geogràfica en equips”

Hola Christian! Em sembla una experiència super interessant. Jo faig socials a 1 ESO i fa molt que intento donar-li la volta a la geografia que fem i no me’n surto..potser per aquí es podria fer alguna cosa. Estic a l’Escola Pia de Sarrià i m’agradaria poder posar-me en contacte amb tu perquè m’ho expliquessis amb més detall, el meu anglès a més a més és molt d’estar per casa i em consta seguir tots els continguts dels enllaços que dones.
Bon estiu

Si mires a xtec, projectes en xarxa, mystery classroom, trobaràs tota la informació ben explicat en català.

A l’article tens enllaços a diverses comunitats de docents que busquen altres classes per jugar. Comença per aquí. Paciència, a vegades calen unes setmanes abans no trobes algú que coincideixi en horari, sobretot si és internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.