Categories
dia a dia Entre Profes formació i educació opinió

Entre Profes: converses amb docents – Pere Marqués: Currículum Bimodal

Entre Profes: converses amb docentsDurant els darrers anys he tingut la sort de participar en jornades, tallers, seminaris, fires i xerrades de temàtiques relacionades amb l’educació. Amés, cada cop n’hi ha més que poden seguir-se online, així que des de casa pots fer-te una lleugera (lleugeríssima), idea del que ha estat passant. En una d’aquesta semiformacions online, ja fa uns anys, vaig descobrir el Currículum Bimodal gràcies a un enregistrament d’àudio d’un taller del grup DIM (Didàctica, Innovació i Multimèdia) dirigit per en Pere Marqués. Allò va ser una revelació. Resulta que algú havia sintetitzat i etructurat moltes de les idees sobre la meva tasca docent que circulaven pel meu cap de manera inconnexa. Des de llavors he tingut present les seves indicacions que es caracteritzen per la seva simplicitat i viabilitat. Com a profe convencional, masses vegades atenem a propostes teòriques idíl·liques però complexes en la seva apllicació. Es tracta d’aterrar la innovació en suggeriments de senzilla incorporació. Cal incorporar pressió al sistema educatiu per provocar canvis, estic d’acord, però amb coherència per assegurar la seva viabilitat.

En aquest capítol d’Entre Profes: Converses amb docents, en Pere Marqués exposa algunes d’aquestes idees que s’han convertit en un dels pilars de la meva feina: currículum bimodal, avaluació competencial, memòria auxiliar, tecnologies evidents, comprensió lectora, formació del professorat… Tot un plaer poder compartir amb ell i vosaltres aquests minuts.

Articles Relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.