Categories
actes i activitats a calella formació i educació

CIUTATS EDUCADORES: anem concretant… #kfe04 #CAL

S’acosta el dimarts 7 de Juny i toca concretar. A 46 seus arreu del món es celebrarà una tertúlia simultània amb més de 600 participants. Dels detalls organitzatius ja en vaig parlar en una entrada de fa uns dies. En aquests moments hi ha 13 participants registrats a calella (#CAL a twitter)…


Ver Sedes #kfe04 en un mapa más grande

Tot i que s’han donat algunes indicacions generals, cada seu està desenvolupant una guió concret segons els interesos de cada ciutat. Després d’algunes reunions (virtuals) amb altres coordinadors d’altres seus, fins i tot de Mèxic, us proposo el que seria l’esquelet fonamental per la tertúlia. Ara cal omplir-lo amb les nostres aportacions (Jo ja en tinc algunes de pensades….):

  • Video presentació de Kafé Innovación: Salutació dels organitzadors (Això ja està fet!)
  • Presentació personal: Qui Som? Perquè he decidit participar? N’espero alguna cosa?
  • Ciutats educadores?: Quina percepció en tenim? Com són?
  • Temes proposats: sobre què ens agradria parlar? En Joan Gallart i en Francesc Serra introduiran el debat a partir dunes reflexions d’en Gregorio Luri extretes del seu llibre “L’escola contra el món”, en cHristian us farà 5 cèntims dels que es coneix com a educació expandida…. [vols afegir alguna cosa? fes-m’ho saber!]
  • Projectes. Teniu algun projecte relacionat del que us agradaria parlar? En Carles Pascual i en Xavier Dosil faran la presentació social del calellometre.cat. Amb la Montse (que tambéserà la pioladora oficial de la nostra seu), generarem un document amb allò essencial per convertir-se en ciutat educadora.[vols afegir alguna cosa? fes-m’ho saber!]

La idea és que la tertúlia sigui tertúlia, és a dir, que sigui participativa. No tinc cap mena d’inconvenient en portar la batuta, però trobo que seria molt més divertit si cadascú que vulgui presenti breument algun tema i que en parlem durant una estona. Hi ha altres seus que faran videoconferència i que emetran el que passa via Internet, jo he preferit no embolicar més la troca, però si algú està disposat, endavant. El que si puc fer es enregistrar tot el que diem. Hi ha la intenció de fer una mena de llibre digital de tot el que passi a les 46 seus i trobo que aquesta és una manera pràctica de ‘recordar’ tot el que es digui.

Feu-me arribar les vostre propostes i les aniré reunint aquí mateix, deixeu-les en un comentari aquí mateix o el canal que us sigui més còmode per contactar amb mi…

Apa ja tenim deures!

Si us animeu a participar-hi us recordo que cal registrar-se! Si no teniu gaire clar com fer-ho podeu veure aquest petit videotutorial.

Nota de premsa: en castellà
Nota de premsa: en català
Kfe04 a Facebook

Articles Relacionats:

14 respostes a “CIUTATS EDUCADORES: anem concretant… #kfe04 #CAL”

Què serà una sessió amb els pc’s, smartphones en un cafè? Tots connectats?

Saluts!

Jo també he cregut que un diàleg a tantes bandes és insostenible, però hi ha moltes seus que hi creuen fermament. El que fan és assignar el rol de piolador oficial a algú determinat que va sintetitzant del que es parla a cada seu que disposa del seu hashtag identificatiu, a calella #CAL. Totes les piolades (tweets) s’identifiquen amb el hasthag #kfe04, així qualsevol pot seguir i comentar. Jo no estic capacitat per fer les dues coses a l’hora i he preferit deixar tota aquesta història en segon terme. De totes maneres portaré el meu ordinador i podrem anar seguint tot el que es publiqui des de les altres seus, però prefereixo centrar-me en el que passi al Tòpic que no a la resta. De totes maneres pot ser interesant de veure com 46 ciutats d’arreu del món intenten parlar sobre quelcom.
Per tant, si vols afegir alguna pantalla a la taula serà benvinguda. 😉

Hola!
A mi m’agradaria poder incloure cóm volem que sigui una ciutat educadora. M’interessa especialment en què coincidim i què creiem que és essencial per poder avançar cap a ciutats integradores, educadores i educades :-).

Coincideixo amb en Christian que seguir el fil del nostre debat ja serà prou feina, però potser podríem organitzar-nos per fer tweets de les aportacions més interessants. 🙂

Un altre tema que volia plantejar és el fet que no tots els participants serem de Calella. Penseu que pot ser un problema?
Ens veiem a Calella!

Un dels temes dels quals es podria parlar és de la relació escola-ciutat, en la línia, per exemple, del que diu G. Luri a “L’escola contra el món”. Deixo tres fragments de possible reflexió:

“La pedagogia (que estudia el procés de transformació del nen en ciutadà), ha d’estar per damunt de la psicologia (que es centra en el procés d’aprenentatge)”

“No eduquem moralment pel fet d’assenyalar la maldat d’un personatge en una pel·lícula o en un docmental, ni fomentant debats en què tothom hi diu la seva de manera precipitada, ni omplint l’escola de murals amb imatges sagnants dels mals del món. Així es fomenta més la hipocresia sentimental que l’acció virtuosa, perquè el grau de la nostra indignació no és la mesura de la nostra moralitat.”

“Els països (i podríem afegir-hi les ciutats) amb més bons rendiments acadèmics són també els que més s’estimen el seu sistema educatiu”.

@Monste a altres seus hi ha els resposnsable del tweets, vols ser-ho tu? amb la nostra ajuda, of course… jo crec que es tractaria de fer una alguna piolada amb els temes que més tractem…

en quan al binomi calella/mataró, bé, suposo que hi ha molts més punts de semblança que de diferència, no?

@Joan, que sàpiga jo com a mínim som tres que hem llegit el llibre de G. Luri i que coincidim amb molts dels seus arguments. T’apunto per fer-ne una breu presentació, ok? Segur que en Francesc hi posa cullerada.

Bones, la ciutat com espai de convivència esdevé també espai d’aprenentatge, però no tinc massa clar si el que ens cal és seguir fent un camí de cursos i debats d’això i de l’altre o més aviat del que es tracta és d’obrir horitzons per copsar l’aire que passa entre les pedres i les idees…

fet!
M’apunto a ser piuladora oficial! (with a little help… )
No conec el llibre que comenteu però els fragments em semblen interessants.

Ei, això ja està en marxa! 🙂

Bon dia cHristian, pensava en com pot fluir la convivència d’una manera natural, com l’aire que respirem. L’aprenentatge i, per tant, l’acció educadora és quelcom intrínsec a la nostra condició humana, té un valor universal, i per això és com l’aire que s’escola per tot arreu.

D’acord. M’encarrego de fer aquesta breu presentació. Fins dimarts.

@josep maria, huummmm, em sembla que ja entenc el que vols dir ara. afegiria la necessitat del respecte i la tolerància perquè la convivència flueixi s’una manera natural i justament aquests, es troben sovint a faltar.

i en relació a l’aprenentatge intrínsec a la condició humana, a la signatura d’alguns fòrums m’agrada utilitzar la següent cita: “Alumne crònic i docent habitual.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.