Categories
articles amb video formació i educació

Masters of Communication – una proposta gamificada per tot un curs de quart d’ESO

Aquest estiu ha estat força productiu. Havia gamificat unitats didàctiques, temes, parts d’un curs o parts d’assignatures, però “Masters of communication” és la proposta més ambiciosa en que he treballat. N’estic molt content. He pensat molt en el joc, en les mecàniques i les dinàmiques, ajustant i redissenyant l’estructura diverses vegades. Espero anar publicant periòdicament com està funcionant de veritat, amb la participació dels alumnes.

“Masters of Communication” és una gamificació d’una assignatura de 3 hores setmanals a 4t d’ESO. Prenent com a narrativa la història de la comunicació, els agents/alumnes convocats per l’Agència Nacional de Seguretat Cultural han de resoldre tota una sèrie de projectes per recuperar 44 invents tecnològics clau per a definir la societat de la informació contemporània.

En aquesta primera entrada dedicada a “Masters of Communication”, m’agradaria centrar-me en comentar breument l’apartat: Communication Skill Badges.

La coavaluació, l’avaluació entre iguals esdevé una dinàmica del joc. A part dels projectes, anomenats Missions en el joc, que cal anar resolent; hi ha 14 actituds o habilitats que s’intenten fomentar, totes representades mitjançant insígnies o badges en anglès. Són els mateixos alumnes que han de proposar o nominar als companys publicant una evidència al seu blog. En el moment en que un alumne recull tres nominacions, la proposta es trasllada a l’Agència que valora la seva viabilitat i així, els alumnes avaluen als companys.

Articles Relacionats:

Una resposta a “Masters of Communication – una proposta gamificada per tot un curs de quart d’ESO”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.