Masters of Communication – una proposta gamificada per tot un curs de quart d’ESO

Aquest estiu ha estat força productiu. Havia gamificat unitats didàctiques, temes, parts d’un curs o parts d’assignatures, però “Masters of communication” és la proposta més ambiciosa en que he treballat. N’estic molt content. He pensat molt en el joc, en les mecàniques i les dinàmiques, ajustant i redissenyant l’estructura diverses vegades. Espero anar publicant periòdicament com està funcionant de veritat, amb la participació dels alumnes.

“Masters of Communication” és una gamificació d’una assignatura de 3 hores setmanals a 4t d’ESO. Prenent com a narrativa la història de la comunicació, els agents/alumnes convocats per l’Agència Nacional de Seguretat Cultural han de resoldre tota una sèrie de projectes per recuperar 44 invents tecnològics clau per a definir la societat de la informació contemporània.

En aquesta primera entrada dedicada a “Masters of Communication”, m’agradaria centrar-me en comentar breument l’apartat: Communication Skill Badges.

La coavaluació, l’avaluació entre iguals esdevé una dinàmica del joc. A part dels projectes, anomenats Missions en el joc, que cal anar resolent; hi ha 14 actituds o habilitats que s’intenten fomentar, totes representades mitjançant insígnies o badges en anglès. Són els mateixos alumnes que han de proposar o nominar als companys publicant una evidència al seu blog. En el moment en que un alumne recull tres nominacions, la proposta es trasllada a l’Agència que valora la seva viabilitat i així, els alumnes avaluen als companys.

Articles Relacionats:

Aquesta entrada s'ha publicat dins de articles amb video, formació i educació i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Masters of Communication – una proposta gamificada per tot un curs de quart d’ESO

  1. Albert diu:

    M’agrada molt la idea! No coneixia el PowToon però arrel d’aquest post he fet també un vídeo motivador per als alumnes de 1r d’ESO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.