Un tastet de gamificació per videoconferència: resum

No era la primera vegada que feia aquesta xerrada per introduir la mal anomenada gamificació i alguns dels seus conceptes a altres docents de Catalunya; però si que era la primera vegada que la feia per videoconferència. En els 35 minuts d’aquest vídeo, resumeixo algunes de les idees clau que intento comunicar durant aquesta sessió introductòria. Aquest docuemnt, també servirà per deixar constància de la primera partida oficial de “The final countdown”, un joc cooperatiu telemàtic que vam esbossar amb l’incombustible mestre de mestres, Oriol Ripoll.

Aprofito per manifestar un cordial agraïment a la magnífica Sandra Gay, per la seva paciència i constància tasca en benefici del cos docent del país, (ara des del CRP Vallès Oriental IV)  i a un bon grapat de grans companys lúdics i professionals que van, sense demanar-los absolutament res, estar pendents de col·laborar abans i durant la sessió (on al final van participar 170 docents). Sou uns i unes cracks!

 

Publicat dins de articles amb video, formació i educació | Etiquetat com a , , , | 4 comentaris

Juega y analiza: un metabreakout digital cooperativo

Breakout digitalMichael Thomas Bennet, colega y referente lúdico y profesional, me invitó a participar en un webinar para iEducando (love forever Mike!). Decidimos hacer algo un poco diferente, (¡como no!). El tema estaba claro, íbamos a hablar de breakouts en tiempo de confinamiento… ¿Y eso? Bueno, deberían ser digitales, ¡claro! Aproveché la ocasión para probar un metabreakout, un juego para descubrir y analizar cómo diseño y planteo algunos retos para fomentar ciertas competencias. Entiendo que un webinar debe ser práctico y participativo y así lo intenté. En el vídeo, los participantes del webinar, iban compartiendo en directo sus descubrimientos a medida que resolvían fragmentos del juego… El planteamiento fue osado y exigente, sin lugar a dudas, prescindiendo de introducciones y sumergiéndose directamente en la experiencia. No podías poner el vídeo de fondo mientras hacías otra cosa.. pero la respuesta que recibí a posteriori de aquellos que se metieron en la experiencia fue muy positiva. El vídeo, para vuestra valoración… ¡Un saludo!

Publicat dins de articles amb video, formació i educació | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

#AirBananas: un #breakout digital cooperatiu i per videoconferència

Air Banana Logo Lletres

#AirBananas és un joc d’escapament telemàtic que fomenta la cooperació per videoconferència entre els jugadors. (És un #breakout digital).

 El joc contempla dos nivells de dificultat: Familar, per jugar amb els petits de casa; i Pro, per tota la resta de jugadors, amb i sense experiència en jocs d’escapament. Tot i poder jugar-hi des de una sola localització, és MOLT recomanable fer-ho en equip connectats per videoconferència.

Publicat dins de actes i activitats a calella, dia a dia, formació i educació | Etiquetat com a , , , , , | Deixa un comentari

¡Dios mío! ¿Otro PDF para mis hijos?¿Quién tiene impresora?

Ministerios, editoriales, escuelas y docentes,  se han lanzado a ofrecer materiales didácticos para poder convivir con el #covid19 e intentar mantener de alguna manera la rutina escolar. Muchos contenidos se ofrecen en documentos PDF para descargar. Algunos materiales didácticos en PDF están preparados para ser editados directamente, pero la mayoría fueron diseñados para ser impresos. Pero, ¿quién tiene impresora en casa hoy en día? 

En esté vídeotutorial de 3 minutos expongo un método para evitar que tus adolescentes tengan una excusa para prescindir de este tipo de tareas. No es la solución ideal, pero ya sabes, estamos en unos días complicados. ¡Ánimo gente!

Publicat dins de articles amb video, consells d'aula | Etiquetat com a , , , , , | Deixa un comentari

Avaluar sense qualificar: la meva experiència (reavaluem l’avaluació d’en Jaume Feliu)

D'esquerra a dreta: na Marta López, el senyor Manel Trenchs, el menda lerenda, en Jaume Feliu A primera línia, en Gonzalo Romero.

D’esquerra a dreta: na Marta López, el senyor Manel Trenchs, el menda lerenda i l’il·lustríssim Jaume Feliu A primera línia, en Gonzalo Romero.

Hi ha diversos professionals de l’educació dels qui aprenc molt. En Jaume Feliu és un d’ells. Vaig tenir la sort de compartir amb ell unes quantes hores de formació i des de llavors el segueixo amb més atenció. Ja coneixia el seu blog, (d’aquella època en que n’hi havia molts…), però darrerament, suposo que gràcies a l’experiència contrastada, s’ha convertit en un dels espais més interessants que consulto periòdicament per la reflexió de la pràctica docent des de l’aula.

Continua llegint

Publicat dins de dia a dia, formació i educació, opinió | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari