Applejux – Control y juego están reñidos (Imma Marín + Rosa Liarte)

Play

En una de los recientes capítulos del podcast de Cati Hernández y Noemí Blanch, Play like a pank, presentaban a Imma Marín como a una de las primeras personas en divulgar el poder del juego. En mi caso, se cumple. Hace ya unos años, mientras intentaba dar nombre a mis prácticas docentes relacionadas con el juego con la sabiduría de Oriol Ripoll, escuchaba a Imma citar a Mary Poppins y Stuart Brown. Imma me ayudo a descubrir la esencia del juego.

Esta nueva sesión de “Música per reflexionar” incluye fragmentos del podcast “Un café con Rosa Liarte” en el que Rosa e Imma mantienen una interesante conversación y que os recomiendo escuchar si tenñeis algún interés por el juego y la educación.

Esta sesión incluye música de: Eugen Cicero: “Prelude in E minor” / Ulla: “Aware of something” / Bon Iver: “8(circle)” / Nightmares on Wax: “Cool” / Drake: “God’s plan” / Etienne de Crecy: “Soldíssimo” / Rosalía: “Malamente” / Serge Gainsbourg: “Coleur cafe” / Erik Truffaz: “Yabous” / Fakear: “Water lulaby” / bRUNA: “Smell memory” / The Cinematic Orchestra: “A caged bird / Imitations of life” / Renaldo & Clara: “Per fer-se una idea”

Publicat dins de música per descarregar | Etiquetat com a , , , , , , , | Deixa un comentari

Joc d’escapament al podcast “Vull aprendre”

Fa uns mesos en Manel Vidal, responsable del podcast educatiu en català “Vull aprendre”, va convidar-me xerrar una estoneta sobre jocs d’escapament. Al podcast, que tot just ara ha publicat el seu darrer capítol de la temporada, hi participa l’Eulàlia Canet, (coneguda com la Dama de les Apps per la expertesa seleccionant i recomananat aplicacions educatives i títol concedit per en Luis de Mena); en David Sobrino, especialista en la integració de TICs a les escoles i la gent del Laboratori de Jocs, amb habilitat musical discreta, però saviesa contrastada en l’Aprenentatge Basat en Jocs.

Publicat dins de formació i educació | Etiquetat com a , , , , , | Deixa un comentari

Entrevista en el podcast de la Academia de Innovación Pedagógica de Microsoft y Critertec de Colombia

Hace unos meses, Juan José Murillo y sus compañeros de Critertec, una empresa con sede en Bogotá, me invitaron a participar en su podcast. Critertec que se dedica, entre otros aspectos, a generar espacios de formación para que profesores de zonas de bajos recursos y/o rurales cuenten con herramientas para transformar sus dinámicas de aula y mejorar la calidad de sus expericias de enseñanza. Por supuesto acepté encantado.

Publicat dins de formació i educació, opinió | Etiquetat com a , , , , , , , , | Deixa un comentari

Una conversa amb Dani Amo: “Ludificació amb Christian Negre: aprendre jugant a l’aula”

Captura de pantalla de la web de la Fundació.cat amb una rticle de la Mercè Molist i una foto d’en Dani Amo

Fa unes setmanes en Dani Amo, investigador a la Universitat Ramon Llull, crack, especialista en anàlisi de dades, privadesa i responsable d’un podcast que sempre recomano i en el que han participat desenes de persones, moltes que ja coneixia abans i que són referents de pais en els seus àmbits (ho dic seriosament!) i altres que m’ha permès descobrir; va convidar-me a tenir una conversa amb ell al capítol 22 de Connecta amb Dani Amo titulat: “Ludificació amb Chrsitian Negre: aprenent jugant a l’aula”. Podeu escoltar l’entrevista, però us recomano (també) la subscripció al seu podcast on segur que trobareu alguna conversa apassionant sobre humanitat, tecnologia i privadesa.

Fa uns dies la Fundació Punt Cat va publicar noticia de la conversa a la seva pàgina principal!

Publicat dins de dia a dia, formació i educació, opinió | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari

Applejux – Tu no ets la teva selfie (Liliana Arroyo + Dani Amo)

Play

Vaig connectar per primera vegada amb en Dani Amo en una formació que feiem tots dos (de profes) sobre ludificació fa uns quants anys enrera a l’Escola Pia de Mataró. Al 2018 vam tornar a coincidir a Madrid en un “tinglado” de Google for Education. Des de llavors he seguit el seu podcast sobre cultural digital i privacitat on hi participen referents nacionals. L’he recomanat i recomano sovint. M’ha fet reflexionar sobre la problemàtica de l’assimetria de poder en el món de la indústria digital. Tot i no conèixer a la Liliana Arroyo personalment, havia coincidit amb ella en algun dels #cafedigital16 que va organitzar la Meius Ferrés durant els mesos del primer confinament del 2020.

Aquest capítol de “Música per reflexionar” conté fragments de la conversa d’en Dani i la Liliana Arroyo al capítol 18 de “Connecta amb Dani Amo” a partir del seu llibre “Tu no ets la teva selfie: 9 secrets digitals que tothom viu i ningú explica” publicat per Pagès editors i que, tal com comenta en Dani, podria ser la Biblia de Internet, tot i que jo el veig més aviat com la crònica distòpica dels qui vam viure els primers anys de la democratització a l’accés a Internet a occident. Malgrat el bany de realitat, encara hi ha esperança…

“[…] Has de ser capaç de no quedar-te amb el primer que llegeixes i contrastar; però clar, és molt més fàcil quedar-se amb el que confirma allò que ja creus”

El llibre recull reflexions de diversos joves. Algunes tan lúcides com la d’aquest noi de vint-i-dos anys. Més “Música per reflexionar”…

Music by: Greentea Peng, Sons of Kemet, Lee “Scratch” Perry, Fila Brazillia, United Future Organization, John Coltrane & John Hartman, Cal Tjader & Anita O’Day, Innerzone Orchestra, and José Padilla

Publicat dins de música per descarregar | Etiquetat com a , , , , , , , , | Deixa un comentari