Categories
Música per Reflexionar

Applejux – this is 21st century folk (2012)

Tal com exposa la viquipèdia:

“Folk (de l’anglès folk, poble) és un estil de música que parteix de la música popular i tradicional per arranjar-la.”

Si escolteu aquesta sessió de 25 minuts veureu que el “folk” que he escollit no s’ajusta gaire al “folk” que estem acostumats a relacionar amb la definició anterior.  Aquesta era la primera part d’un petit projecte que s’havia de publicar al programa de Radio 3 Sismógrafo, dirigit per en Jordi Giráldez, vasc amb nom català, dedicat a les sonoritats contemporànies més experimentals i que, malauradament, ha desaparegut de la programació de l’emisora de radio espanyola. Feia temps que havia rebut la invitació però, com acostuma a passar, anava retrasant el projecte. A vegades per no sentir-me convençut del que anava sortint i d’altres senzillament per manca de temps, fins que al final, ha estat massa tard. 🙁

Perquè “folk”? Qualsevol programa de radio conté una finalitat pedagògica, encara que no es faci explícita. Algú selecciona uns continguts i els dona a conéixer, els ensenya, els vol compartir amb al major nombre de públic possible.  “21st century folk” és un recull d’algunes cançons que lluny de sonar al folk convencional, podrien arribar a “popularitzar-se” i convertir-se en el folk del segle XXI, tot i l’estranya i poc habitual sonoritat que tenen. Us deixo la llista de cançons amb enllaços, alguns els podreu descarregar gratis i legalment.

TRACKLIST and DOWNLOAD LINKS

  1. Fabrizio Paterlini & March Rosetta – “Forever Blue”
  2. Mentz – “Los”
  3. James Blake – “Limit to your Love”
  4. Thomas Fehlmann – “Fellmaus”
  5. Invector – “Lilaste”
  6. Pitch Razahs- “Boom-Bap Relations”
  7. Julian Winter – “Nadine Goes Hollywood”
  8. Godmanwho – “Big Whoop”
  9. Spirit Elevating Brains – “Perra con chompa”
  10. The Caretaker – “Libet’s delay
Música per reflexionar...
Música per reflexionar...
cHristian negre i walczak

Construint coneixement amb música diferent. El podcast musical dispers, reflexiu i eclèctic d’en cHristian Negre i Walczak.

Articles Relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.