Categories
dia a dia

Música per la pau: 25 arguments més enllà del missatge

Fa uns mesos a phlow.es: el magazine cultural de música lliure, vam publicar un recopilatori del que estic molt orgullós…

‘Música per la pau: més enllà del missatge’ és la recreació musical dels 25 arguments inclosos al document ‘Cap a una cultura de pau’ redactats per la Fundació per la Pau, una ONG que treballa per un món en pau. Phlow.es: magazine cultural de música lliure ha convidat a 25 artistes/grups a interpretar els arguments. Les cançons resultants, d’estils diversos i en ocasions poc habituals, fomenten un missatge de reflexió, respecte, tolerància i decisió vers la necessitat del foment de la pau. Els títols de les cançons resumeixen els continguts dels arguments que podeu llegir en detall al document pdf adjunt. Descarregar NOTA de PREMSA

Fa uns anys havia col·laborat amb la Fundació per la Pau fent algunes animacions en Flash per algunes de les seves campanyes de comunicació i la idea d’acostar el món de la música lliure amb la del compromís social em tentava. Vaig descobrir aquest món a finals de la dècada dels 90 i des de llavors he conegut a molta gent realment compromesa amb la seva tasca. Aquesta experiència donava fonament a la possible relació entre ambdós. La intuició es va convertir en realitat ràpidament. A mesura que anava proposant als músics/artistes sonors/bandes/productors el projecte i TOTS acceptaven a la primera, la meva satisfacció anava creixent.

Calien 25 artistes que interpretessin musicalment o sonorament els textos. Probablement no us sonin gaire, però quasibé tots els artistes de la llista han participats a Festivals de primer ordre, nacionals i internacionals, tenen concerts periòdicament, publiquen música o apareixen a la premsa especialitzada. Trobo que per ells pot haver estat interesant participar perquè els ha donat la possibilitat d’arribar a un públic al que poder no haurien arribat mai pels seus canals habituals. També ha estat positiu des de la vessant oposada. Els oients habituals d’aquests estils musicals han tingut l’opció d’accedir als continguts de la Fundació.

A casa, amb els nens, vam sortejar els 25 arguments entre els artistes. Ho vam enregistrar en video. Va ser graciós. Els nens, en calçotets (era a l’Agost i feia molta calor), treien d’un pot paperets amb els noms dels grups, un darrera l’altre. Aquest va ser l’orde del recopilatori. A partir d’aqúest moment cadascú va treballar en el seu argument.

Us deixo uns quants enllaços a webs o podcasts en que s’ha parlat del projecte.

#MusicaPerLaPau    

 

Articles Relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.