Categories
dia a dia formació i educació opinió

Do you speak English? Sembla que no…

Després d’un cert temps, aquest hivern passat he tornat a fer classes particulars a casa. Durant més de 12 anys he estat fent classes d’anglès i des de fa uns 8 classes de dibuix tècnic i d’informàtica. Fa un parell de setmanes pensava en que, per primera vegada, estic fent més classes d’informàtica i dibuix tècnic que d’anglès, contràriament al que havia fet sempre. Fins i tot pensava, sorprés, en que ja no em sortien tantes classes d’anglès perquè ja no era tan necessari i que el nivell havia pujat… Llavors faig topar frontalment amb el titular:

“Els espanyols (incloent-hi (ens agradi o no), els catalans) són dels europeus amb el pitjor nivell d’anglès.” [3cat24]

i like my porridge

Doncs no, resulta que no. Seguim a la cua.

Em considero afortunat de ser xarnego, gràcies a la meva mare, ser trilingüe ha estat un procés natural. Sóc conscient que aquesta no és una situació gens habitual, però tot i així hi ha UNA COSA SENZILLA que podem fer com a pares i mares pels nostres fills per facilitar-los la seva existència relacionada amb la llengua anglesa:

  • Utilitza les possibilitats de la TDT! configura tots els canals infantils en versió original. Si, de tant en tant n’hi ha algun en japonés, però la gran majoria són en anglès. Si ho fas des de ben petits (0-3 anys) els faràs un grandíssim favor, ni s’adonaran del que ha passat i t’estalviaràs un bon grapat de calerons en academies o classes particulars durant l’ESO. Si ho fas quan siguin més grans procura amagar el comandament en un bon lloc. 😉

A molts païssos d’Europa parlen un anglès molt millor que el nostre i per aconseguir-ho tenen una gran, GRAN SECRET; molt, MOLT més econòmic i de SENTIT COMÚ…

Veuen les pel·lícules de la TV en VERSIÓ ORIGINAL!

Abans de l’existència de la TDT, en aquests països ja funcionava així. En el millor dels casos, la pel·lícula s’emetia en versió original subtitulada. Sigui per la raó que sigui, aquells governs van prendre una posició que els ha comportat certs beneficis. Ara, aquí, tots els que disposem d’un aparell de TDT tenim la possibilitat d’aprendre altres llengües mirant una estona la famosa Caixa Tonta… Ho aprofitem?

Amb una mica de sort i voluntat ho acabarem fent una mica millor que l’Emilio Botín…

Articles Relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.