Categories
dia a dia formació i educació opinió

Ja sóc un profe Certificat per Google. Com és l’examen?

Badge-GCE-Level1Acabo de comprovar de quan eren els meus primers documents al que ara coneixem com a Google Drive. Del maig del 2009. Des de llavors utilitzo pràcticament a diari alguna de les seves eines. Fa uns mesos em vaig proposar treure’m el primer nivell de la certificació que ofereix Google. Avui, al segon intent, he aconseguit ser un Educador Certificat per Google de nivell 1 (clica aquest enllaç per veure el diploma)!

Com és l’exàmen de Certificació d’Educador de Google for Education?

Malgrat Google defineix clarament els continguts i ofereix un excel·lent material de formació, no vaig trobar gaire informació sobre l’examen que t’atorga la certificació. Em van dir que calia disposar de 180 minuts sense interrupcions, de la darrera versió del navegador Chrome, d’una conexió estable i d’una càmera web. Et proporcionen uns exemples de com seran les preguntes, però bé, només d’una part….

Després de pagar 10$, al cap d’unes hores ja tens l’examen disponible… Et proporcionen un compte temporal de google amb la corresponent contrasenya, et fan signar un codi de confidencialitat i un d’honor, i passen a controlar la teva càmera web. Durant els 180 minuts  et van fent fotografies aleatòriament per comprovar que ets tu qui fa l’examen.

La primera part consisteix en una vintena de preguntes amb diverses possibilitats. Et diuen quantes són correctes i et demanen que les seleccionis, classifiquis, relacionis o ordenis. Un indicador, al marge de la pantalla et va indicant: “Question 3/24”. Jo imaginava que després de les 24 preguntes s’acabava… Llegia i rellegia cada pregunta, prenent-me còmodament tot el temps necessari.

El que no sabia durant el primer intent és que, un cop acabada aquella part més teòrica, n’hi havia una de pràctica! Quan vaig descobrir-la havia consumit gran part del temps i no vaig aconseguir acabar l’examen a temps. Fail!

A l’examen, et situen en un entorn acadèmic simulat i et van plantejant, tan a nivell teòric com pràctic, tasques que has de solucionar amb tot el ventall d’eines que formen part del paquet Google for Education.

Avui l’he aconseguit acabar en uns 110′, anant molt per feina i havent descobert algunes mancances durant el primer intent fallit. Tot i considerar-me un usuari avançat en alguna de les eines del paquet, gràcies a aquesta certificació,  n’he après d’altres amb profunditat i sobretot, com integrar-les amb les demés.

Ara ja penso en el següent objectiu… el nivell 2!

 

Articles Relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.