Categories
consells d'aula formació i educació opinió

com navegar per internet amb seguretat: consells bàsics per usuaris de pc

finals gener 08 006

De tant en tant sempre em trobo algú que coneix la meva debilitat pels ordinadors i que em pregunta sobre missatges estranys del seu antivirus, o per la creixent quantitat incontrolada de popups que dificulten la navegació, o de la lentitud del seu ordinador…

Per tal d’ajudar a aquests i a qualsevol altre interesant, us deixo uns consells bàsics, gratuïts i fonamentals per navegar segur disfrutant de la lleugera brisa virtual i no haver de patir totes aquestes incomoditats.

consells bàsics, gratuits i fonamentals per navegar segur

  • No utilitzar l’INTERNET EXPLORER! Un percentatge altíssim dels virus i software espia (spyware) o perjudicial (malware), està dissenyat per entrar per errors (bugs) d’aquest programa de Microsoft. Deixant-lo d’utilitzar reduirem considerablement el volum de porqueria que entrarà al nostre disc dur. La meva opció preferida és Firefox, gratis i segons els professionals, molt més segur i estable.
  • Evitar els programes Antivirus amb data de caducitat de companyies com Norton i McAfee que instalen de sèrie en els pcs. La veritat, no se per què, però sembla una constant en aquestes webs super freakies que consulta de tant en tant. Jo utilitzo Avast des de fa molts d’anys i mai no he tingut cap mena de problema. És gratis, en català i s’actualitza tot sol. Al portàtil pc tenia un antivirus de Norton durant un any gratis però el vaig substituir de seguida per l’Avast. Només cal registrar-te donant un email i llavors et donen un número de sèrie.
  • Instal·lar el software de privacitat Search & Destroy: aquest programa no és tan còmode d’utilitzar com l’Avast ja que requereix l’actualització manual. Jo tampoc el citaria com a imprescindible, però si consultes bancs i fas pagaments via web, qualsevol mesura de protecció es recomenable. El seu funcionament pot resultar una mica complicat al principi però hi ha un senzill tutorial a la seva web on t’expliquen ràpidament les funcions principals pel utilitzar-lo adequadament.

Articles Relacionats:

Una resposta a “com navegar per internet amb seguretat: consells bàsics per usuaris de pc”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.