Categories
actes i activitats a calella

festimatge 2007

Calella no és una ciutat de les que es podrien denominar culturals, sobretot quan aquesta cultura s’acosta un xic a l’experimentació. D’aquí la sorpresa de l’exposició Espais d’en Guillem Torner dins el Festimatge07, el festival de la imatge de Calella. Ocupant l’antiga bibilioteca de Calella, centenars (o poder milers) de fotografies representen en forma de collage, espais tant interiors com exteriors.

Bàsicament l’exposició està formada per dos tipus d’exercicis. Uns de plans, en dues dimensions, i els altres amb volum, que podriem definir com escultures fotogràfiques. En tots ells apareixen patrons geomètrics o poliedres, descomposats sobre pla i amb volum a les escultures. En totes les cares poligonals hi ha imatges dels espais proposats per en Guillem. Tetraedres, octaedres, dodecaedres o icosaedres, folrats d’imatges, ocupen un camp visual de 360º. Suposo que per defecte professional, (és professor de dibuix a la UB), no pot evitar aplicar la seva visió euclidiana a la realitat. Aquest fet queda patent en els exercicis bidimensionals, on amb un subtil metàfora, invita als espectadors no només a contemplar les imatges de les fotografies representades i a submergir-se en el que representen, sinó a construir els volums proposats, tancant mentalment així, la realitat representada i atorgant-li la tercera dimensió a una obra bidimensional. Resumint, una excel·lent i deliciosa pulcritud artesanal en la cosntrucció i presentació d’una exposició intel·ligent. Probablement el millor que hagi vist a Calella.

més info

Articles Relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.