Categories
actes i activitats a calella amics i familia articles amb video dia a dia opinió

Sobre la cancel·lació del Casal d’Estiu de l’Ajuntament de Calella

Aquells que em coneixen saben que procuro mantenir una posició panoràmica de la realitat, no només pel fet de fer quasi dos metres sinó per mantenir una posició més o menys prudent amb el que passa al meu entorn. La meva relació amb la política va tenir el seu moment àlgid fa aproximàdament una dècada i des de llavors, decreix. Suposo que podria resumir-la entre l’ignorància i el desencís. Aquesta vegada em saltaré el meu propi protocol per manifestar un sentiment compartit amb altres conciutadans.

El Casal d’Estiu de l’Ajuntament de Calella que es feia al CIP Minerva no es durà a terme. El rumor feia mesos que circulava però les versions anaven canviant. Segons l’ajuntament, manca pressupost i existeix oferta privada suficient per justificar la decisió.

[ad]

El nostre fill gran ha anat durant dos anys als tallers d’Estiu i la nostra valoració és senzillament excel·lent. Els Tallers d’Estiu han estat un punt de trobada d’amics i amigues que van a diferents escoles i que tenen l’oportunitat de gaudir de la companyia mútua durant unes setmanes realitzant activitats d’esbarjo. Amés són una ajuda inestimable per moltes famílies amb dificultats.

Tenim dos nens petits que necesiten espais per jugar i relacionar-se amb altres infants. La seva sociabilització extraescolar demanda punts de trobada públics. Els pares novells, ens especialitzem en localitzar espais adequats pels nostres fills i intercanviar aquesta informació amb les nostres amistats. És cert que Calella disposa actualment de diverses zones i parcs lúdics per infants, però justament de l’experiència obtinguda en aquests llocs, em sorgeixen unes reflexions:

  1. Davant un context socio-econòmic desfavorable com la que estem vivint, és aquesta la millor opció?
  2. On aniran els nens i nenes que no podran pagar les quotes de l’oferta privada?
  3. Quan va costar la nova font que substitueix el monument als Caiguts del pati de l’ós?
  4. Cal aplicar les mateixes polítiques de conservació i manteniment de la citada font al serveis socials?
  5. S’ha valorat un augment de la quota?
  6. No s’havia dit que la integració era cosa de tots?

Suposo que em vindran al cap més arguments en relació al tema en els propers dies… ara per ara predomina la decepció.

Articles Relacionats:

10 respostes a “Sobre la cancel·lació del Casal d’Estiu de l’Ajuntament de Calella”

Dons primera notícia, i la veritat que des de sempre que sé que es fa el Casal d’Estiu, i realment penso que és una pèrdua molt important pel fet de ser públic.
Encara hi ha temps de replantejar-ho i intentar entre els implicats trobar-hi una solucio !

Estic d´acord amb tú,però , no podriem fer arribar aquestes queixes a l´ajuntament? Manifestacions sense llenya?Movilitzar-nos?
Si tantsols ens queixem i no ens fem sentir no servirà de res.
Apa , ja ho he dit.

Adeu

@ carlus i alfred: si més no podem utilitzar aquest escrit com a punt de partida, a veure si realment hi ha més gent que no pas el nostre entorn immediat que pensa el mateix.

A tall simplement informatiu, a finals de 2008, quan es van aprovar els pressupostos municipals d’aquest any es va anunciar la supressió del capítol de despeses destinat a la realització dels tallers municipals d’estiu i Nadal. No podria especificar, ara mateix, quin era el cost dels dos recursos. En l’últim ple, aquest dijous passat i a pregunta de la regidora de CiU Lorena Sànchez, el regidor d’Educació i Ciència va explicar que si bé fins ara s’havia optat perquè l’Ajuntament assumís directament el cost, s’està estudiant ara per ara fer una concessió administrativa. Amb això, es resoldria la deficiència generada amb cost 0 per a l’Ajuntament. Sembla que haurem d’esperar fins passat Setmana Santa per saber què és el que acabarà succeint. Altra cosa és que, tal i com va explicar la Lorena, ara mateix ja es puguin fer (pre?)inscripcions per als casals d’estiu privats. Segons va exposar ella, moltes són les famílies que, davant el dubte, recórren en primera instància a l’oferta privada.

M’he assabentat de la preocupació pel futur del Casal d’estiu que manifesta el teu bloc. Abans que res, penso que la informació que dóna la Dolors és molt sintètica i molt correcta. Però m’agradaria fer dos o tres apunts. Primer dir que mai vam ocultar que en el pressupost municipal els Casals d’estiu no estaven contemplats (ho dic pels rumors). Tampoc hem ocultat mai que ha estat una mesura que el govern municipal ha fet a contracor, però que va ser necessària pel tal de tirar endavant el pressupost 2009. I, per finalitzar, sempre vam dir que intentaríem trobar la manera d’aconseguir que es fessin. Hem buscat la manera i penso que finalment l’hem trobat: farem una concessió administrativa, per la qual no cal tenir partida als pressupostos. No sé si la solució agradarà a tothom, però és l’única viable i que, al meu entendre, garanteix la seva continuïtat al marge de crisis.

Amic Josep, aquesta crisi fa que es justifiquin moltes accions que al meu entendre no tenen cap sentit, doncs quan cal retallar sempre rebem els mateixos i quan es pren una mesura impopular, s’atribueix el fet a la crisi i ja està, problema resolt.

@ josep torres: perdona la meva ignorància, però que és i de que consta “una concessió administrativa”? em sona a eufemisme burocràtic…

gràcies per la teva aportació.

Christian, no es tracta de cap eufemisme, sinó del nom legal que regula un acord entre una administració i un particular (empresa) que rep l’encàrrrec oer fer un servei a compta de l’Administració en exclusiva. L’empresa gestiona el servei en llibertat, però sota el control de l’ens que l’ha contractat, en virtut dels acords que recull una plica que surt a concurs. Aquesta concessió administrativa té l’avantatge en aquests moments que l’Ajuntament no ha de contractar el servei per una quantitat, sinó que l’empresa equilibra pèrdues i guanys, i en aquest sentit és la que s’arrisca. Pensa, per exemple, en la piscina municipal, que és una concessió. Sento no saber explicar-me millor, però a grans trets és el que explico.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.